Elszabadul az Ösztönlény!
Krúbi új albummal jelentkezett.

A fonogram díjas rapper, Krúbi új albuma akkorát szól, hogy leviszi az ember fejét. Az Ösztönlény című lemezen összesen tíz trekk kapott helyet, egy sajátos narratíva szerint rendezve, mégpedig, hogy egy átbulizott este eseményeit göngyölítsék fel. Vidámság, féktelen buli, sok-sok pia, csajok, melankólia, önmegértés. Ahogy azt Krúbi eddigi munkásságából megszokhattuk, hangzás terén sem léteznek tabuk, és egészen változatos palettán vonulnak fel az instrumentálok. A flow sokszor teljesen új és szokatlan, az elektronikus diszkó-flesstől egészen a népdalokig vezet a paletta. Egy szó mint száz, a zenék iszonyat forróak, és nem csak 2-3 percig, hanem több szám esetében akár 6-7 percig merülhetünk el ezekben a keserédes esti történetekben.

83764873_2606043519721137_1005185805129351168_o.jpg

A rap mellett nagy szerepet kap az ének, amire egyre gyakrabban látunk példákat (lásd: Klasszik Piramis, Dobd fel magad, Csokdigger), izgalmas váltásokkal akár egy számon belül. Az album lényegében egy utazás Krúbi kobakjába, aki a siker, pénz és megváltozott status quo miatt próbálja helyretenni kavargó érzéseit, hogy közelebb kerüljön saját magához. Az életigenlés és elidegenedés egyaránt része a gondolatmenetnek, folyamatos paradoxonok viszik előre az elmélkedést. A minden mindennel összefügg elv alapján persze többször kapunk utalást a gondosan építgetett Krúbiverzumra, és bár a politika ezúttal nem jut akkora szerephez, mint a korábbi albumokon, azért ismét megkapja a magáét.

Összességében elmondhatjuk, hogy nincs két ugyanolyan szám az albumon, minden egyes szám saját szabályrendszer szerint dolgozik, és egészen szokatlan zenei dimenzióba vezet el minket. Az elsőre szokatlan hangzású dalok magukkal rántanak, és olyan mély, befelé fordulós témákkal egészülnek ki mint a hit, a halál, az élet értelmének fejtegetése nyakon öntve egy jókora adag életigenléssel. Krúbi szintet lépett, nem kétséges, amire az Ösztönlény a bizonyíték.

Krúbiban azt szeretjük, hogy mindig képes megújulni, fejlődni, túllépni önmagán, és lényegében az Ösztönlény című albumon is ez történik. A szöveg és zene kölcsönhatása olyan izgalmas területekre tereli a hallgatót, ami eddig mind a rappertől, mind a magyar rapzenétől távol állt. A beérett gyümölcsöt az Ösztönlény szedi le, kaján vigyorral az arcán. Azért egy kicsit mi is mosolygunk.

A teljes albumot itt tudjátok meghallgatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://dirrr.blog.hu/api/trackback/id/tr5315548294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása