A Pokolivadék reneszánsza

Todd McFarlane kultikus karaktere, mely a Marvel kiadótól való távozása után az Image Comics nevezetű saját vállalkozása egyik ékköve lett, hosszú idő után újra bevette magát a magyar képregénymegjelenések közé. A tragikus sorsú Spawn történetei 1997 és 1999 között jelentek meg Magyarországon anno a Semic kiadó jóvoltából, és mindössze a 18. számig jutott (48 oldalas füzetekkel így a 37. részéig jutottak az eredeti kiadásnak). 2016 nyarán azonban az Infinity kiadó úgy döntött, ideje ismét Spawn képregényeket megjelentetni, és eleinte füzet, majd kizárólag kötetek formájában kezdte el publikálni a híres karakter történeteit a kezdetektől. A keménytáblás kötetek Spawn: Kezdetek címen futnak, és jelenleg a 7. könyvnél tartanak, plusz egy új, a fővonalat kiegészítő, ám gyökeresen más hangvételű sorozat, a Hellspawn 1. kötete is megjelent idén májusban.spawn46-wallpaper.jpgAl Simmons katonatiszt történetével azt hiszem mindenki könnyen azonosulni tud: Al mindent képes volt feláldozni csak azért, hogy mégegyszer láthassa élete szerelmét, Wandát. A következmények azonban lesújtóak, és az "új" életében egy teljesen megváltozott külsővel, és szupererővel felszerelkezve meg vannak számlálva az órái, mígnem a pokol uralkodója szolgálataiba kell szegülnie a vele kötött alku miatt.

Spawn főszereplésével egy mozifilm is készülőben van, mely felett a karakter megalkotója, Todd McFarlane bábáskodik, és a főszerepet nem más, mint Jamie Foxx kapta. A tervek szerint 2019-ben érkezik a mozikba a film.

A nemrégiben megjelent Spawn: Kezdetek 7. kötetéről ITT olvashatjátok el kritikánkat, a Hellspawn 1. kötetéről pedig ITT.

Illetve látogassatok el facebook oldalunkra is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dirrr.blog.hu/api/trackback/id/tr7314126201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása